Борнемут победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в мач от 11 кръг на Висшата лига. Така „черешките“ записаха първия си успех за първенство от септември насам, а в същото време спряха серията на „червените дяволи“ от три поредни победи.

Тимът на Оле Гунар Солскяер започна по-добре в преследване на четвърти пореден мач без загуба, но устремът му явно беше спрян от проливния дъжд и силния вятър по южното крайбрежие на Острова.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Домакините постепенно взеха превес над играта и Джошуа Кинг вкара единствения гол в мача точно преди почивката. 27-годишният юноша на Юнайтед овладя на гърди центриране на Адам Смит, прехвърли Аарън Уан-Бисака и прати топка във вратата на Давид де Хеа. Това беше първи гол за Борнемут след продължила почти шест часа суша.

„Черешките“ продължиха с надмощието си през второто полувреме и Хари Уилсън на два пъти пропусна възможността да удвои преднината на домакините. В края на мача Мейсън Грийнууд се появи в игра за Манчестър Юнайтед и малко след това удари греда.

„Червените дяволи“ обаче не успяха да стигнат до изравнителен гол и Борнемут записа първата си победа за шест мача. По този начин тимът на Еди Хау изпревари Манчестър Юнайтед и излезе временно на шесто място в класирането с 16 точки, на три пред тима на Солскяер.