Световният и европейски шампион с Германия Юрген Грабовски почина на 77-годишна възраст. Едно от най-великите десни крила в немския футбол е затворил завинаги очите си в болница във Висбаден.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През януари той се подложи на операция на бедрото в същото лечебно заведение. Като причина за смъртта му е посочено спиране на дейността на множество от органите му.

В последните години от живота си Грабовски страда от мистериозно неврологично заболяване, както и от бъбречни проблеми, заради които редовно се е подлагал на хемодиализа. Трудно се придвижва и използва бастун. През януари той пада в банята на дома си в Таунусщайн и чупи бедрената си кост, заради което се подлага на операцията.

Юрген Грабовски е истинска легенда на Айнтрахт (Франкфурт), където играе в периода 1965-80 година. С „орлите“ два пъти печели купата на Германия, а през 1980 г. триумфира с Купата на УЕФА. В негова чест Айнтрахт ще играе с черни ленти в съботния си домакински мач срещу Бопум

За националния отбор на Германия Грабовски е вкарал 5 гола в 44 мача. С „маншафта“ става европейски шампион за 1972 г., а две години по-късно стъпва и на световния футболен връх. Освен това има сребърен медал от Мондиал`66 (Англия) и бронзов от световното първенство през 1970 г. (Мексико). Считан е за един от най-великите немски футболисти.