Изключително сензационно завърши приятелската среща между Локомотив (Москва) и Стрьомсгодсет. Шампионът на Норвегия, с чийто национален отбор попаднахме в една евроквалификационна група, отстъпи с шокиращия резултат 0:15. Двубоят се игра на добре познатото за Локомотив (Пд) и Любимец място – в испанския град Марбея.
 
Информационните агенции в Европа с изненада съобщават за края на срещата, а из форумите в интернет не се спира да се пише, че има нещо гнило във “фантастичното” 15:0.
 
Движението на странния резултат: 1:0 Роман Павлюченко (7), 2:0 Самедов (15-дузпа),  3:0 Буссуфа (25), 5:0 Павлюченко (28, 35),  7:0 Н'Дойе (50, 57), 8:0 Григорьев (62-дузпа), 10:0 Н'Дойе (66, 72),  13:0 Григориев, (74, 78, 80), 14:0  Миранчук (82), 15:0 Н'Дойе (84).
 
Любопитното е, че 6 минути преди края на мача контролата е била прекратена от главния съдия. Това се случило, след като двама души от треньорския щаб на норвежците отишли при рефера и го помолили той да сложи край на “драмата”.
 
Естествено, никой не дава обяснение защо се е получил такъв уникален резултат. Във форумите се прокрадва съмнението, че някой е наредил на треньора на Стрьомсгодсет да спре цирка.
 
“Десетина минути преди съдията да свири край на мача, един от шефовете на норвежкия тим говореше разпалено по телефона с някого. След разговора той отиде при треньорите, каза им нещо, след което те извикаха главния съдия и “драмата” свърши”, коментират фенове, присъствали на историческия резултат, макар и постигнат в контрола.
 
Те прокрадват съмнения, че двубоят е бил нагласен за точен резултат, но явно някой е усетил далаверата и залозите са били спрени. Поради тази причина се стигнало до прекратяване на срещата. При това положение не печелиш нищо, но и не губиш заложената сума.
 
Ден преди “битката” с Локомотив (Москва) норвежците отстъпиха на ЦСКА (Москва) с Георги Миланов, но този път със скромното 0:3.