Голямата звезда на черногорския футбол Стеван Йоветич ще продължи кариерата си в кипърския Омония (Никозия), където ще подпише договор като свободен агент, съобщава сайтът 24sports.com.cy. Така той ще бъде съперник на българския национал Георги Костадинов, който играе в АПОЕЛ.

В Омония се надяваха да вземат друг нападател от Аржентина, което обаче не се случи и сега те се нуждаят от ново подсилване на атаката, особено имайки предвид и предстоящите срещи в турнира на УЕФА Лига на Конференциите. След като другите опции са изчерпани, старши треньорът на "детелините" Валдас Дамбраускас се е насочил към Йоветич. Всъщност 34-годишният опитен нападател беше в списъка и около средата на лятото, беше една от алтернативите. Тогава обаче високите финансови изисквания на футболиста стопираха преговорите.

Сега фактите са различни, предвид факта, че футболистът остава свободен, а средата на месец септември мина. За последно той игра за гръцкия Олимпиакос, помогна доста за спечелването на турнира Лига на Конференциите, но след юни напусна и в момента е свободен агент.

Бившият треньор на Лудогорец едва ли би могъл да се надява на по-опитен футболист, предвид кариерата на Йоветич. Той е оставил следа във всички най-добри европейски лиги, като Висшата лига, Серия А, Бундеслигата, Ла Лига и Лига 1.

Омония стартира първенството на Кипър с три победи в първите си три мача и поделя върха с Арис (Лимасол), който също е с 9 точки.

Йоветич е голмайстор номер 1 за националния отбор на Черна гора, като е реализирал 36 попадения в 80 мача. Той се разписа и във вратата на България в квалификациите за Евро 2024, когато селекционер на "лъвовете" беше Младен Кръстаич.