Титулярите се завърнаха за Дания и тимът срази гостуващия Уелс с 2:0 в мач от група 4 на Лига „B“ в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Кристиан Ериксен (32, 63-дузпа) вкара и двата гола за „червения динамит“, който само преди няколко дни загуби с експериментален състав от Словакия (0:3) в контрола.

Футболната федерация на датчаните първо не постигна споразумение със звездите в националния отбор относно индивидуалните им рекламни договори, поради което те отказаха да се появят на терена в приятелския мач със Словакия. След това нещата бяха оправени и титулярите се завърнаха за мача с „драконите“, които бяха спечелили с 4:1 срещу Северна Ирландия в първия си мач от групата.

Звездата от Реал (Мадрид) Гарет Бейл изведе Уелс за първи път като капитан. Гостите имаха първите шансове да стигнат до гол, но пропуски направиха Конър Робъртс и Бейл. След това дойде ред и „червеният динамит“ да избухне, повеждайки в резултата. Ласе Шьоне започна добра атака в 32-ата минута, топката мина през Далсгаард, който подаде към непокрития Кристиан Ериксен в наказателното поле и халфът на Тотнъм се разписа с техничен удар за 1:0. Малко след това Систо пропусна да удвои аванса на домакините, след като Хенеси изби удара му.

След почивката удари на Робъртс и Рамзи от гостите бяха блокирани, а в 62-ата минута младият Ампаду игра с ръка след шут на Фишер и Ериксен вкара отсъдената дузпа за 2:0. Голмайсторът на домакините можеше да вкара и хеттрик, но шутира неточно от изгодна позиция. „Драконите“ рядко застрашаваха вратата на Шмайхел до края и резултатът остана непроменен.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ И ПРОГРАМА