На този ден преди 26 години в аржентинския град Росарио се ражда един от най-добрите футболисти за всички времена – Лионел Меси. Син на Хорхе Меси, работник в стоманена фабрика, и Силия Мария Кучитини, чистачка на непълно работно време.

Бъдещият магьосник започва да играе в местния Грандоли на 5 годишна възраст, а през 1995 година преминава в Нюелс Олд Бойс, където е част от така наречения тим “Машината на ‘87” (годината на раждане на играчите). Тимът записва само една загуба за 4 години.

На 11-годишна възраст Меси научава неприятната новина, че има дефицит на хормона на растежа, което забавя развитието му. По това време към него интерес проявява Ривър Пелейт, но от клуба отказват да поемат лечението му, което струва 900 долара на месец. Точно в този момент роднини на аржентинеца от Леида се свързват с директора на Барселона Карлос Рексач и го препоръчват. Двамата по на-бързия начин пристигат при Рексач, който дава на Меси написан на салфетка договор, в който упоменава, че тимът ще поеме лечението му, ако ако той и семейството му се преместят в Барселона. Аржентинецът постъпва в школата на каталунците......

От тогава до сега всичко е ясно и изписано - 4 “Златни Топки”, редица рекорди и любимец на почти целия свят. Поставян от много фенове над Марадона и Пеле, Меси е без съмнение най-добрият съвременен футболист!

На нас не ни остава нищо друго друго, освен да се преклоним пред таланта му, да честитим рожденния му ден и да се насладим за пореден път на качествата му....