Александър Тонев празнува 28-мия си рожден ден днес. Той е роден през 1990 година в Елин Пелин. Юношеската му кариера се развива в ЦСКА. Тонев е един от последните силни футболисти от “червената” школа, които излязоха в чужбина и стигнаха до националния отбор. Още като юноша се отличаваше от останалите и специалистите в ЦСКА му предричаха успешно бъдеще. Бързината, която имаше и техниката, с която флиртуваше с топката на терена, го правеха разпознаваем и различен футболист.

След това заигра в Полша и не случайно Астън Вила го хареса и привлече през лятото на 2013 година. След това премина под наем в шотландския гранд Селтик, а през 2015 година се озова на Апенините – във Фрозиноне. От 16 юли 2016 година Тонев е играч на друг италиански тим – Кротоне и смело можем да твърдим, че е душата и сърцето на тима. Не рядко бележи красиви голове, с които вдига публиката на крака.

Бързоногото крило има вече и 28 мача в националния отбор зад гърба си, в които реализира 5 попадения.

Екипът на БЛИЦ СПОРТ честити рождения ден на Александър Тонев и му пожелава много здраве, късмет, успехи и още постигнати върхове в кариерата.