Бившият собственик на АЕК Макис Псомиадис бе осъден на 4 години затвор за измама от атинския съд.

Псомиадис, който в момента е акционер на елитния гръцкия Неа Кавала, къдено синът му е президент, и двама негови братовчеди бяха осъдени на 4 години за отклоняване на 11 милиона евро от сметките на АЕК.

Съдът постанови, че Псомиадис, бивш собственик на таблоид и нощен клуб, е извършил няколко тегления от сметките на клуба за извършване на строителни работи на тренировъчната база между юли 2001 и януари 2003 г., които никога не са били извършени.

В решението на съда е упоменато, че присъдата не може да бъде заменена или откупета. Въпреки това Псомиадис, който не присъства при произнасянето на решението, все още е на свобода, тъй като обмисля да обжалва пред друг съд.

Филио Георгие, финансовият мениджър на АЕК по същото време, също бе осъден. Освен това съдът нареди офисите на АЕК да бъдат затворени за 10 дни като наказание.

Псомиадис, известен като една от най-колоритните личности в гръцкия футбол, бе осъден на 12 години затвор за фалшификация през октомври 2002 г., но само седмица по-късно бе освободен заради здравословни причини. Тогава представи доказателство, че страда от туберколоза./БЛИЦ