Четири първодивизионни македонски клуба бойкотираха днешните си мачове от първенството на страната в знак на протест срещу преизбирането на президента на футболната федерация Харалампи Хаджиристески. Футболните власти в страната обявиха, че тези отбори рискуват изключване от първенството ако продължат с протеста си.

Играчите на Македония Гьорче Петров, Слога Югомагнат, Пелистер Битоля и Хоризонт Търново се събраха на стадиона на Македония ГП в Скопие и излязоха с искане за отмяна на преизбирането на Хаджиристески.

“Искаме нов конгрес на Македонската футболна федерация (МФФ) и сформиране на съюз от отборите от първа и втора дивизия. Този съюз да управлява провеждането на първенството, а не МФФ. Докато това не бъде прието от МФФ ние ще продължим с протеста си и няма да играем в предстоящите мачове”, се казва в искането.

Милан Спировски от МФФ обяви, че съперниците на четирите отбора ще получат служебни победи с 3:0 за днешните си мачове. “Отборите, които не се явиха за мачовете си ще бъдат наказани с отнемане на точки и ако не се явят за следващите срещи, то ще бъдат извадени от първенството”, заяви Спировски.

В събота Хаджиристески бе преизбран за президент на федерацията за трети пореден път от 2002 г. насам, след като получи 82 гласа от 117 по време на конгреса на МФФ./БЛИЦ