Четирикратният шампион Испания се класира за финала на европейското първенство по футбол за юноши до 19 години, след като победи с категоричното 5:0 Република Ирландия. В шестия си финал иберийците ще играят срещу отбора на Чехия, който се наложи с 4:2 над Сърбия.

Испанците не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и спечелиха мача още до почивката, когато водеха с два гола, дело на Жерард Деулофеу (юноша на Барселона) в 27-ата минута и на капитана Пабло Сарабия (Хетафе) в 40-ата.

След почивката иберийците стигнаха до нови три попадения чрез Хуанми Хименес (Малага) в 46-ата минута, Алекс Фернандес (Реал Мадрид) в 79-ата и Алваро Мората (Реал Мадрид) в добавеното време.

Другият полуфинал беше далеч по-оспорван, въпреки че Чехия поведе с 3:0 до 19-ата минута с попадения на Томаш Прикрил (Сигма Оломуц), Томаш Калаш (Сигма Оломуц) и Томаш Йелечек (Словацко).

Сърбите върнаха два гола до почивката чрез Джордже Деспотович (Спартак Златибор), но не успяха да изравнят. Финалният натиск отвори пространства в защитата им и Чехия стигна до последния гол за 4:2 в добавеното време на мача чрез Иржи Скалак (Спарта Прага).

Финалът е на 1 август.