Четирима българи ще атакуват групите на Лига Европа с румънските си отбори. В събота се изиграха мачовете от последния 34-и кръг на първенството на северната ни съседка. Живко Миланов и Станислав Генчев (Васлуй), Павел Виданов (Рапид Букурещ) и Валентин Илиев (Стяуа) ще участват в евротурнирите. Почти сигурно обаче Виданов ще напусне Рапид и поне временно ще се върне в ЦСКА, тъй като договорът му за преотстъпване изтече с края на сезона.

Малко не достигна на Васлуй с Генчев и Миланов да заеме второто място в подреждането, даващо право на участие в Шампионската лига. Отборът дори бе сред кандидатите за титлата, която в крайна сметка стана притежание на Оцелул. В последния кръг Васлуй победи с 2:0 като гост Пандури, като защитникът Миланов бе титуляр, а халфът Станислав Генчев остана извън разширения състав.

Титуляр за Рапид (Букурещ) беше Павел Виданов. Тимът от столицата надви с 1:0 Брашов у дома. Без защитника Валентин Илиев, Стяуа надигра ЧФР Клуж с 3:1 като гост.

Шампионът Оцелул попада директно в групите на Шампионската лига, а вторият Тимишоара ще трябва да премине през квалификациите. В Лига Европа ще играят Васлуй, Рапид, Стяуа и Динамо (Букурещ). От румънския елит изпаднаха Университатя (Крайова), Витория (Бранещи), Унирея (Урзичени) и Спортул./БЛИЦ