Четирима български футболисти ще играят на 1/2-финалите в турнира за Купата на Румъния. Това стана ясно след изиграването на всички 1/4-финални срещи от надпреварата.

Последен от четиримата наши сънародници до този етап на турнира достигна вратарят Пламен Илиев, който пази цял мач за шампиона Астра (Гюргево) и бе с основен принос за успеха с 3:1 при визитата на Виторул Констанца. Тигъра се намеси решително още в 3-ата минута, когато спаси удар на Чикалдау. Малко по-късно и Ходорогеа от домакините пропусна.

В 40-ата минута Астра поведе с гол на Такаюки Сето. Три минути по-късно играчите на Мариус Шумудика удвоиха аванса си. Йоница бе фаулиран в наказателното поле на домакините и Будеску реализира отсъдената дузпа.

Виторул натисна в началото на второто полувреме и Илиев се намеси решително при удари на Морар и Бензар. В 63-ата минути домакините върнаха едно попадение. Нападателят Морар се възползва от грешка на Орош и направи 1:2.

В 82-ата минута Виторул бе много близо до изравняване, но Пламен Илиев отрази блестящо удар на Читу, а три минути по-късно резервата Флореа реши всичко с мача с трети гол за гостите.

Така Астра стана последният 1/2-финалист в турнира, присъединявайки се към Поли Тимишоара, Волунтари и Университатя Крайова, в чийто редици са другите трима българи, достигнали тази фаза на турнира. Апостол Попов, Радослав Димитров и Христо Златински играха за Университатя при драматичния успех над Динамо (Букурещ) с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0. Попов бе заменен на почивката заради контузия. Димитров игра през всичките 120 минути, а Златински бе заменен в 102-ата минута. Университатя игра в намален състав от 64-ата минута, когато червен картон получи Александру Балта.