Четирима футболисти на Реал (Мадрид) са обявили официално пред ръководството на отбора, желанието си да напуснат  "Сантиаго Бернабеу", пише вестник "Марка". Това са Фернандо Гаго, Кристоф Метцелдер, Рафаел ван дер Ваарт и Рууд ван Нистелрой, като и четиримата са водени от желанието си да попаднат в селекцията на националните си отбори за Световното първенство догодина. За целта играчите имат нужда от повече игрово време, след като убийствената конкуренция в Реал (Мадрид) заби и четиримата на пейката.

Рафаел ван дер Ваарт е наясно, че след завръщането на Кака, рядко ще получава шанс за изява в халфовата линия на "белия балет". Гаго няма място в отбора при наличието на Ласана Диара и Шави Алонсо. Немският бранител Метцелдер пък е твърда резерва в центъра на защитата, където са Пепе, Раул Албиол и Серхио Рамос.

Ръководството на "кралския клуб" пък е склонно да се раздели единствено с Ван Нистелрой, който има едва десетина минути в Примера от началото на сезона. Гути също искаше да напусне след скандала с треньора Мануел Пелегрини, но генералният директор Хорхе Валдано разреши проблема./ БЛИЦ