Френският шампион ПСЖ потвърди, че трима футболисти и един треньор на тима са били заразени с коронавирус по време на карантината. Конкретни имена не се посочват, но и четиримата вече не били заразни.

“Вчера бяха проведени PCR и серологични тестове преди подновяването на тренировките на първия състав. Резултатите на трима играчи и един треньор на Пари Сен Жермен показаха преминали боледувания на COVID-19. Заразените са имали симптоми по време на самоизолацията, като не са били в контакт един с друг. Те вече не са заразни и могат да продължат тренировъчната си програма”, се казва в изявлението на ПСЖ.

Парижани бяха коронясани за шампиони през април, след като остатъкът от сезона беше отменен заради пандемията от коронавирус. Те трябва да подновят тренировъчния процес преди мачовете от турнира за Купата на Франция и Шампионската лига.

ПСЖ се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, като се присъедини към Аталанта, Атлетико (Мадрид) и РБ Лайпциг.

В турнира за Купата на Франция парижани ще се изправят срещу Сент Етиен на 24 юли, а седмица по-късно ще играят и във финал в турнира за Купата на Лигата срещу Олимпик (Лион).

Тренировките на тима ще стартират от четвъртък като ще се спазват всички мерки за безопасност и ще се тренира на малки групи.