Аталанта продължава със силното си представяне в Серия „А“. Тимът от Бергамо записа седми пореден мач без загуба и четвърта последователна победа, след като се наложи с 3:0 като гост на Сасуоло в мач от 12 кръг на италианското първенство.

Всичко в мача беше решено преди почивката. Алехандро Гомес откри резултата в 19-ата минута, когато беше точен при добавката на собствения си удар, спасен от вратаря Андреа Консили. Повторенията показаха, че Гомес е бил в засада.

Пет минути по-късно Матия Калдара удвои, след като от наказателното поле от воле засече центриране на Роберто Галиардини отляво. Две минути преди почивката Андреа Конти вкара третия гол за Аталанта, когато се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле след корнер.

Така тимът от Бергамо събра актив от 22 точки и вече е на пето място в класирането, колкото има и четвъртият Лацио. Наполи е шести с 21. Сасуоло, който записа трета поредна загуба е на 16-а позиция с 13 точки.

Удинезе направи второ поредно равенство и четвърти мач без загуба, след като стигна до 1:1 като гост на Дженоа. Сирил Теро даде аванс на „зебрите“ в 11-ата минута с мощен удар от наказателното поле. Лукас Окампос изравни в 24-ата минута, когато с глава засече центриране на Еденилсон отдясно.

Дженоа е на девето място с 16 точки, колкото имат осмият Фиорентина и десетият Каляри. „Грифоните“ са с мач по-малко от сардинския тим, но „виолетовите“ са с две срещи по-малко от Каляри. Удинезе е 12-и с 15 точки, колкото има и 11-ият Киево.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"