Мексико се класира за полуфиналите на турнира Голд Къп, след като на четвъртфиналите отстрани Гватемала. Мексиканците обърнаха резултата от 0:1 до 2:1 в своя полза. Победното попадение реализира нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес – Чичарито. В полуфиналите Мексико ще се изправи срещу Хондурас, който в друг четвъртфинал елиминира Коста Рика след изпълнение на дузпи.

Гватемала поведе на Мексико още в 5-ата минута след гол на Карлос Руис. Той получи извеждащ пас зад отбраната на съперника и след неубедителна намеса на защитник прати топката във вратата за 1:0. До края на първото полувреме Мексико опита да изравни, но това стана едва в началото на втората част. В 48-ата минута Алдо де Нигрис направи 1:1 след разбъркване в наказателното поле на Гватемала. В 66-ата минута Хавиер Ернандес реализира за 2:1. Нападателят на Манчестър Юнайтед засече подаване отдясно, отигра топката с пета и я прати във вратата на Гватемала за крайния успех на Мексико.

Другата полуфинална двойка ще бъде определена по-късно днес. Ямайка и САЩ ще излязат в първи четвъртфинал в края на неделния ден, а късно през нощта играят Панама и Салвадор./БЛИЦ