Мексиканският стрелец на Ман Юнайтед Хавиер Ернандес – Чичарито, чака с нетърпение мача срещу Манчестър Сити, за да си отмъсти на Карлос Тевес. Аржентинецът е под въпрос за голямото дерби, но въпреки това нападателят на “червените дяволи” брои минутите до началото на сблъсъка.
 
“Имам да реша един голям спор с Тевес. На световното първенство това лято Аржентина ни победи по скандален начин с 3:1 на осминафиналите. Тогава съдиите признаха неговия първи гол от очевадна засада. Сега е моментът да си го върна на Карлос. Но не с такива средства, а по честен начин”, заяви мексиканецът
пред "Сън".
 
"Знаем, че Тевес ще бъде основната фигура в това дерби. Трябва да се опитаме да го спрем, за да намалим опасността в нашето наказателно поле. Въпреки че е контузен в момента, Карлос пак е голяма заплаха за нас, тъй като той е способен да превъзмогне болката и да покаже страхотна ефективност в подобни ситуации", добави Чичарито, чийто прякор в превод от испански означава грахово зърно.
 
"Най-важното нещо е Юнайтед да постигне победа. Но аз изживявам мечтата си в Англия и ако играя в дербито и отбележа гол, ще бъде неописуемо. Мога да почувствам колко е важен този мач от атмосферата в съблекалнята и това, което се случва по улиците. Ето защо всеки един от нас трябва да даде по 200 процента от себе си", категоричен е Хавиер Ернандес.
 
"Юнайтед действително има кадрови проблеми заради отсъствието на ключови играчи, но ние сме готови за битката и ще влезем в нея без страх. Сър Алекс Фъргюсън поиска да сме максимално концентрирани в търсенето ни на първия гол. Едно такова попадение ще бъде от голямо значение за по-нататъшното развитие на мача. Това дерби ще го дават по телевизията в Мексико и много хора искат да ме гледат. Така напрежението върху мен ще бъде още по-голямо, но аз съм щастлив от факта, че мога да трупам опит във Висшата лига ", каза още Ернандес.