Тони Надал влиза в битката за място в Борда на директорите в Барселона. Чичото и бивш треньор на 20-кратният победител в Големия шлем по тенис Рафаел Надал е част от екипа на кандидата за президент на каталунския клуб Виктор Фонт и при успех, ще влезе в Борда.

Фонт за момента е сочен като фаворит за предстоящите президентски избори, които няма да се проведат преди март догодина, но все пак може да бъдат изтеглени по-рано, след като през октомври Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка.

Тони Надал е получил обещание от Фонт, че ще бъде назначен на длъжност Връзки с институциите, както и на нова такава за изграждане на добър имидж сред младите играчи. Той е брат на Мигел Анхел Надал, който игра за Барселона като защитник и има повече от 200 мача за тима, като бе част Дриймтийма на Йохан Кройф заедно с Роналд Куман и Христо Стоичков. Любопитното е, че самият Рафаел Надал е фен на Реал (Мадрид).

"Аз съм напълно наясно, че Рафа е огромен поддръжник на Реал. И също така знаем кой е брат ми. Ще се опитам да помогна на клуба с повече позитивни действия от моя страна. Длъжни сме да подкрепяме Барселона като клуб №1 в света и официален символ на региона на Каталуния“, сподели Тони Надал.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА