Националният отбор на Чили победи с 2:0 като домакин полуфиналиста от Мондиал 2010 Уругвай в контролна среща. Това бе последният мач на Марсело Биелса начело на чилийците.

Головете за победителите реализираха Алексис Санчес в 38-ата минута и Артуро Видал в 74-ата.

Марсело Биелса, известен с прозвището Лудия, който пое тима през 2007 година, обяви, че ще напусне поста, ако за президент на Футболната асоциация на страната бъде избран испанския бизнесмен Хорхе Сеговия. 55-годишният спец подкрепяше досегашния шеф Харълд Мейн-Никълс, който го назначи за селекционер на Чили, но изборите бяха спечелени от Сеговия.

На стадион "Монументал" в Сантяго присъстваха 40 000 зрители и много от тях бяха с черни фланелки в израз на разочарованието си, че аржентинският специалист се разделя с отбора.

Под ръководството на Биелса Чили изигра 50 мача и записа 28 победи, 7 равенства и 15 загуби. Спецът класира Чили на за Мондиал 2010 в ЮАР, което бе първо участие за тима на световно първенство след шампионата във Франция през 1998-а. В ЮАР Чили преодоля груповата фаза, но срещна Бразилия на 1/8-финалите и отпадна. /БЛИЦ