Чили победи Боливия с 3:2 като гост в среща от световните квалификации на зона Южна Америка.

Алексис Санчес изведе гостите от Чили напред в резултата от фаул в 14-ата минута. Боливия успя да изравни в 37-ата, след като Марк Енумба засече центриране от корнер и с глава вкара за 1:1.

Домакините започнаха по-добре втората част, но Марсело Морено, Хуан Арсе, Марсело Морено, Рамиро Вака и Марк Енумба пропуснаха да се разпишат.

Чили показа зъби в 74-ата минута с хубав удар на Пабло Пара, а няколко минути след това стигна до победно попадение. Маурисио Исла изведе Марселино Игнасио Нунес Еспиноса, той не стреля по най-добрия начин, но топката намери долния ляв ъгъл за 2:1.

Алексис Санчес сложи точка на спора в 86-ата минута с трети гол за Чили след страхотен пробив и удар в долния ляв ъгъл за 3:1. Боливия върна едно попадение за крайното 2:3 в 88-ата минута, дело на Марсело Морено, но нямаше сили и време за повече.

Чили измести Уругвай и Колумбия, и вече е на петото място, само на точка от зоната за директно класиране на Мондиала в Катар, но с мач повече от четвъртия Перу. Боливия е на осма позиция, на пет точки от класиране на Световното.

Бразилия води с 36 точки от 14 мача, следват Аржентина с 32 (14 мача) и Еквадор с 24 о 15 двубоя.