Чилийският тим Универсидад Католика надви Валенсия с минималното 1:0 в двубой от приятелския турнир Копа ЕвроАмерикана, провеждащ се в осем различни града на територията на Северна и Южна Америка.

Във въпросната надпревара, в която участва и Монако с Димитър Бербатов, който е голмайстор на турнира с двата си отбелязани гола, играят отбори от Северна и Южна Америка срещу европейски тимове. При равенство в редовното време на всеки от мачовете се играят продължения и евентуално се изпълняват дузпи. Победителят във всеки от мачовете печели точките от редовното време на срещата за себе си и носи една точка на континента, който представлява. Така до момента Европа води с 4:2 точки в турнира, провеждащ се за втора поредна година.

Мачът между Универсидад Католика и Валенсия се игра в Сантиаго де Чили, а единственият гол падна минута преди края на редовното време и бе дело на Муньос. Валенсия игра с човек по-малко от края на първата част, след като Бараган си изкара червен картон. Това е трето поредно поражение за "прилепите" в контролите. Следващият мач на тима е срещу Манчестър Юнайтед на 12 август.