Андрей Аршавин, Денилсон и Себастиен Скилачи ще бъдат освободени от Арсенал, обявиха официално от лондонския клуб. Руснакът не успя да се пребори за титулярно място и игра само 11 пъти миналия сезон. Скилачи се появи в игра само веднъж, а Денилсон прекара последните 2 сезона под наем в Сао Пауло.

„Андрей Аршавин, Денилсон и Себастиен Скилачи ще напуснат клуба на 30 юни, когато договорите им изтичат. Арсенал използва възможността, за да им благодари за техния принос и да им пожелае успехи в бъдеще”. Аршавин ще се запомни с невероятните си 4 гола срещу Ливърпул при 4:4 през април 2009 година.

Сериозната чистка на Арсен Венгер може да засегне още хора. Мениджърът е готов да се раздели с доста играчи, за да си осигури достатъчно средства за класни попълнения, с които да гони по-големи цели.

Интересното е, че един от набелязаните за махане футболисти е капитанът на тима Томас Вермален. В последно време той загуби доверието на Венгер и бе изместен от титулярния състав от Лоран Кошчелни.

Цената, определена на Вермален, е 5 млн. паунда, което е двойно по-малко от трансферната сума, платена на Аякс за привличането му преди 4 години. Очаква се през лятото Арсенал да привлече защитника на Суонси Ашли Уилямс. Другите набелязани за продажба играчи са Маруан Шамак, Никлас Бендтнер, Парк Чу-Йон и Андре Сантос.