Ивайло Чочев най-вероятно ще играе отново за новия си клуб Палермо след дебюта при загубата от Емполи (0:3) преди прекъсването на шампионатите заради квалификационните мачове. Прави впечатление, че дори спортната библия "Гадзета дело спорт" не пести комплиментите към нашето момче от началото на седмичния цикъл.
 
Дори според наблюдателите от местните медии има индикации доскорошният капитан на младежкия национален отбор да започне титуляр срещу Чезена в неделя. Двубоят е от 16 часа българско време на стадион "Ренцо Барбера". Прогнозите се базират и на отличния старт на седмицата. Пред очите на президента и на затворени врати бе направена двустранна игра, която завърши победно за отбора на българина. А той не само игра отлично, но и вкара единствения гол в двубоя след асистенция на титулярния нападател Дибала.
 
До момента Палермо има едва три точки от три равни мача в шампионата.
 
Чочев продължава и с интензивния курс по италински език с още няколко от новите състезатели. Очевадният прогрес на халфа е камък в градината на най-ревностните "доброжелатели", които се упражняваха в коментар през последните месеци, време за адаптация на едва 21-годишния играч.