Ивайло Чочев попадна в отбора на 30-ия кръг на Серия "А". 22-годишният българин вкара първия си гол за Палермо при гостуването на Удинезе, спечелено с 3:1. Попадението на Чочев му донесе място в класациите на "Газета дело Спорт", Goal.com и "Футбол Италия".

"Гаджета дело спорт" постави на българина най-високата оценка от всички в Палермо, взели участие в мача с Удинезе - 7. Съотборниците му Франко Васкес и Ашраф Лазаар също получиха седмици от изданието. "Газета дело спорт" отбелязва, че освен с първи гол Чочев се е отличил с още много добри изяви, като е отнел доста топки и е участвал в изграждането на атаките на сицилианския тим.

Goal.com също хвали Чочев, като в полузащитата до него сайтът е наредил Стефано Маури от Лацио и Дрийс Мертенс от Наполи.

"Футбол Италия" пък включва четирима играчи в полузащитата си - Чочев, съотборникът му Синиша Анделкович, Маури и Мертенс.

"Ивайло е многообещаващ млад футболист. В началото започна трудно, но вече намира мястото си и постоянно израства. Гордея се с него. Уверен съм, че с времето Чочев ще израства още повече", коментира треньорът на Палермо Джузепе Якини.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А"