Полската сензация в евротурнирите Лех (Познан) проявява интерес към трима нападатели от България. Според местното издание Sport.pl тимът се нуждае от качествен голмайстор и за тази цел треньорът Хосе Мари Бакеро умува за Гара Дембеле, Здравко Лазаров и Цветан Генков. Бившият съотборник и голям приятел на Стоичков от Дрийм тийма на Барселона прави чудеса с Лех, след като го класира за 1/16-финалите в Лига Европа, изхвърляйки гранда Ювентус.

Единственият добър нападател в тима от Познан е Артьом Рудневс, към когото обаче има интерес от доста тимове заради доброто му представяне в евротурнирите и полското първенство. Бакеро иска ново попълнение в атака. Първият вариант е бил Виталий Родионов от БАТЕ Борисов, но тимът ще играе напролет в Европа и едва ли ще се раздели с него. Следващата възможност пред поляците е била нападател от Видзев (Лодз), но той струвал 1,5 милиона евро, което се видяло доста висока цена на шефовете на Лех.

Така се стигнало до възможността Бакеро да избира между Дембеле, Генков и Здравко Лазаров. Изданието пише, че нападателят на “Левски” също е доста скъп и едва ли ще бъде привлечен. “Доста по-евтино биха излезли Цветан Генков от Локомотив (София) и Здравко Лазаров от Локомотив (Пловдив)”, добавя Sport.pl. Преди няколко дни отново в полската преса се появи информация, че Висла Краков иска Генков, както и Спас Делев от ЦСКА./БЛИЦ