Членът на Изпълкома на УЕФА Евелина Кристилин потвърди, че има вероятност европейското първенство да бъде пренасрочено за лятото на 2021 година. Както е известно, за вторник е насрочена специална виртуална среща на представители 55-те стани членки, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro. Те ще дискутират какво ще се случи с евротурнирите и други надпревари, включително и Евро 2020.

“Да, обмисляме варианта за отлагане на Европейското с година. Смятам, че е редно да дадем време на отделните страни сами да преценят дали са съгласни на нещо такова”, призна италианката пред Il Mattino.

“Не сме закъснели, защото УЕФА е конфедерация и няма как едностранно някой да решава такива неща”, коментира още Кристилин упреците, че решението за спирането на евротурнирите е закъсняло.

Според английския The Telegraph пък Евр 2020 може да се състои и тази година, но през декември, като и този вариант ще бъде обсъждан във вторник, след като коварният коронавирус блокира почти всички спортни събития по света.