Борещите се за оцеляване във Втора Бундеслига Арминия и Рот-Вайс Оберхаузен завършиха 3:3 в зрелищен мач от 30-ия кръг. Двубоят се игра пред 12 000 зрители в Билефелд.

Българският полузащитник Галин Иванов бе резерва за домакините, като игра през цялото второ полувреме. На почивката Арминия изоставаше с 0:1. В 12-ата минута Майк Теранова даде преднина на тима от Оберхаузен.

Между 50-ата и 58-ата минути се случиха чудеса. В този малък период от време паднаха цели 4 попадения. Първо в 50-ата Себастиан Хейдингер се разписа за Арминия - 1:1. В 55-ата Рони Кьониг наказа домакините, но секунди след това Йосип Тадич направи 2:2. В 58-ата Маркус Кая вкара от дузпа и гостите от Оберхаузен за трети път поведоха в мача - 2:3.

В 90-ата минута Тадич реализира второто си попадение в срещата и по този начин донесе точката на Арминия, оформяйки крайното 3:3.

След равенството Галин Иванов и съотборниците му остават на последното 18-о място с 16 точки в актива си и имат минимални шансове за спасение във Втора Бундеслига. До края на шампионата остават 5 кръга. Рот-Вайс Оберхаузен е на предпоследната 17-а позиция с 25. /БЛИЦ