По чудесен начин започна сезонът за Георги Христов и Тампа Бей Роудис в Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Българският нападател се отличи с асистенция при победата с 3:1 като гост на Сан Антонио Скорпиънс. 30-годишният пловдивчанин изработи първото попадение, което бе дело на Стефан Антониевич още в 10-ата минута .

Секунди преди почивката преднината на гостите от Флорида стана по-комфортна благодарение на гола на Дарвин Еспинал за 2:0. След час игра Кори Херцог се възползва от асистенцията на Марсело Сарагоса за 3:0. Домакините все пак се отсрамиха в самия край на срещата. Точен бе Омар Кумингс.

Христов записа пълни 90 минути, каквото обаче не успя да стори Джулиъс Джеймс. Защитникът на "скорпионите" беше изгонен в края на мача с втори жълт картон, само десет минути след като получи първия си.

В следващия втори кръг на НАСЛ Роудис приема шампиона от миналия сезон Минесота Юнайтед, който не игра този уикенд. В класирането Тампа Бей е лидер с 3 точки заради по-добрите си показатели, докато Сан Антонио е последен. Във втората по сила дивизия в САЩ участват 11 отбора.
Светослав Костадинов/БЛИЦ