Ворскла (Полтава) се класира за финала на купата на Украйна, след като отстрани Мариупол с 3:2 след дузпи. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1, а в герой се превърна 16-годишният вратар Павло Исенко.

Полуфиналната среща беше ръководена от съдийска бригада от жени. Главен рефер беше Екатерина Монзул, а нейни асистентки бяха Марина Стрелецкая и Александра Ардашева.

Мариупол откри резултата чрез Сергей Горбунов в 37-ата минута, но Ворскла успя да изравни с гол на Ибрахим Кане от дузпа в 80-ата минута.

В последната минута на продълженията треньорът на тима от Полтава Юрий Максимов направи смяна. Той извади титулярния си вратар Дмитро Ризник и пусна 16-годишния Исенко, който се превърна в истински герой. При дузпите младежът спаси три от изпълненията на Мариупол от бялата точка. Дебютантът в мъжкия футбол отрази ударите на Андрий Кулаков, Данило Игнатенко и Виктор Корниенко.

След геройските прояви на младия Исенко мнозина си спомниха за четвъртфинала от Мондиал 2014 между Холандия и Коста Рика. Тогава селекционерът на „лалетата“ Луис ван Гаал извади титуляра Йеспер Силесен в 120-ата минута, а резервата Тим Крул спаси дузпите на Браян Руис и Михаел Уманя за победата с 4:3 (0:0 в редовното време и след продължения).