Реал (Мадрид) се подсили с нападателя Емануел Адебайор и това накара медиите в Испания да изровят любопитна информация за неговия живот. Оказва се, че нападателят е проходил едва на 4 години, като определя случилото се като чудо.

Историята звучи невероятно. Малкият Емануел не можел да стои на краката си до 4-годишна възраст. Майка му Алис Емиола го водила от Того в Нигерия и Гана, но лекарите не успели да му помогнат.

Отчаяната жена отишла в църква, където й обещали да се молят цяла седмица за детето и заявили, че ако това не помогне няма надежда за него. Молитвите започнали в неделя, но до следващата събота той бил още в инвалиден стол.

”Спомням си тази събота. Майка ми започна да плаче, защото бе загубила надежда. На следващия ден се случи чудото”, спомня си Адебайор. Цялото семейство се молело, но тишината била нарушена от деца, които играели футбол наблизо. Без да искат те пратили топката в църквата, но никой не посмял да влезе и да я вземе. Тогава Емануел станал и я изнесъл навън.

”Мама се уплаши много. Дотогава не ме бе виждала да ходя. Всички започнаха да ни целуват и прегръщат. Някой каза на майка ми: “Алис, детето ти ходи заради футбола. Това е неговата орисия”. Още тогава тя знаеше, че ще стана футболист”, добавя новото попълнение на Реал.