Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще пропусне със сигурност 1/4-финала в Шампионската лига утре вечер срещу Байерн (Мюнхен). В последните няколко дни медиите в Англия упорито твърдяха, че голмайсторът се възстановява изключително бързо и има шанс да излезе срещу баварците. Рууни получи контузия в края на първия мач между двата отбора, който “червените дяволи” загубиха с 1:2 в Мюнхен.

Според някои медии Рууни дори тренирал тайно и се подготвял за реванша с Байерн, въпреки че лекарите заявиха, че му трябва минимум две седмици за възстановяване.

Сър Алекс потвърди на днешната си пресконференция, че няма как да използва Рууни, колкото и добре да върви лечението му.

"Той няма никакъв шанс. Неговото състояние се подобрява, медицинският щаб свърши страхотна работа, но аз не съм готов да поема риск, когато един играч не е готов на 100 %. Контузията е на същото място и може да доведе до още по-голям проблем”, каза мениджърът на Юнайтед.

“Не мисля, че Рууни дори може да бъде на пейката, въпреки че ми го предложи. Ще бъде много трудно”, завърши шотландецът./БЛИЦ