ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Уест Хям записа домакински успех с 2:0 над Манчестър Юнайтед в мач от 18 кръг на Висшата лига. По този начин „чуковете“ станаха поредният повод, който ръководството на „червените дяволи“ получава за уволнението на Ерик тен Хаг.

Първото полувреме не предложи голове, но най-запомнящото се беше пропускът на Алехандро Гарначо в 34-ата минута след грешка на Мохамед Кудус. Десет минути след началото на втората част Джаред Боуен с глава можеше да открие резултата, но Андре Онана изби топката над напречната греда.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

В 72-ата минута Боуен все пак изведе Уест Хям напред. Това стана, след като той смени позиция си на терена и мина по дясното крило. 27-годишният нападател получи хубав извеждащ пас от Лукас Пакета и се озова сам срещу Онана.

Вратарят на Манчестър Юнайтед отрази удара на Боуен, но топката рикошира в коляното на играча на „чуковете“ и влезе във вратата. Шест минути по-късно Мохамед Кудус удвои аванса на домакините, а асистенцията отново беше в сметката на Пакета.

С този успех Уест Хям събра актив от 30 точки и излезе на шесто място в класирането, изпреварвайки Манчестър Юнайтед, който падна на осма позиция с 28 точки. На Боксингдей (26 декември) „червените дяволи“ приемат Астън Вила, а два дни по-късно „чуковете“ гостуват на лидера Арсенал.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!