Уест Хем повали Манчестър Юнайтед с 2:1 в изключително интересен и драматичен двубой от 9-ия кръг на Висшата лига. 

И трите попадения паднаха в заключителните минути на мача.  Четвърт час преди края Гарначо сбърка едно подаване и подари топката на домакините. Тя бе пратена към Джаред Боуен на дясното крило. Той центрира ниско в наказателното поле, където Дани Ингс опита да стреля, но вместо това се получи пас към Крисенсио Съмървил на далечната греда и той отблизо засече топката в мрежата за 1:0.

Реакцията не закъсня и гостите притиснаха Уест Хем. Така се стигна до 81-ата минута, когато Диого Далот достигна до топката вдясно от вратата на Фабиански и с глава я прати към точката на дузпата. Там с глава игра и Джошуа Зиркзее, насочвайки топката към вратарското поле. Там най-добре пласиран бе Каземиро, който също с глава успя да изравни – 1:1!

 

В 87-ата минута Дани Ингс се свлече в наказателното поле след съприкосновение с Матайс де Лихт, като след преразглеждане на ситуацията с ВАР съдията Дейвид Кук отсъди дузпа за „чуковете“. Манчестър Юнайтед протестира срещу дузпата, обосновавайки исканията си с това, че Ингс докосна топката с ръка в наказателното поле, но съдията прецени, че има нарушение на нидерландския бранител.

Зад топката застана Боуен, който с чудесно насочен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1, вдигайки на крака феновете по трибуните на Олимпийския стадион в Лондон.


Това бе трета поредна победа за "чуковете" над съперника в Лондон, което е и рекорд в историята на съперничеството между двата тима. 
 
С успеха тимът на Хулен Лопетеги събра 11 точки и изпревари именно Ман Юнайтед на 13-ото място, докато хората на Ерик Тен Хаг вече са 14-и със същия точков актив.