ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорският щаб на Манчестър Сити е допуснал чутовен гаф, който може да има сериозни последствия в опита на тима да спечели Световното клубно първенство, алармират английските медии.

„Гражданите“ победиха Урава Ред Даймъндс с 3:0 и се класираха за финала на турнира в Саудитска Арабия. Мениджърът Пеп Гуардиола прати звездите Ерлинг Холанд и Кевин де Бройне, както и лятното попълнение Жереми Доку, на трибуните за мача срещу японците. Причината за това са контузии.

Оказва се, че тримата, най-вече Холанд, няма да имат право да играят в предстоящия в петък финал срещу бразилския Флуминензе в Джеда. Причината за това е непопулярно правило на ФИФА за турнира. Според него футболисти, които не са били в групата на дадения отбор за полуфиналите на Световното клубно първенство, нямат право да играят на финала на турнира.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

В щаба на Ман Сити не надяваха, че головата машина Ерлинг Холанд ще бъде готов за игра именно за решителния мач за титлата в Саудитска Арабия. Норвежецът пропусна последните три срещи на „гражданите“ заради контузия на стъпалото, получена при загубата от Астън Вила (0:1) на 6 декември.

За Доку се знаеше, че ще се върне на терена най-рано срещу Евертън на 27 декември. Де Бройне лекува контузията си от август насам и именно в Саудитска Арабия тренира със съотборниците си за първи път от четири месеца.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!