Северна Македония направи чутовна глупост на старта на Лигата на нациите. Западните ни съседи не успяха да победят Фарьорските острови, завършвайки 1:1 в първия мач от съботния ден на надпреварата. Двата отбора са в група 4 на Лига "C".

Още в 9-ата минута домакините получиха дузпа. Тогава Ахмед Илязовски задържа играч на фарьорите в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Вильормур Давидсен и не сгреши, откривайки резултата в срещата.

След това в 20-ата минута дойде най-чистото положение за първото полувреме за северномакедонците. Дарко Чурлинов получи пас, преодоля противниковия вратар и отправи удар, който със сетни усилия беше отразен от голлинията от защитник на домакините.

Почти веднага след началото на второто полувреме гостите също получиха дузпа след нарушение на Ватнхамар. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Енис Барди, като не сгреши, възстановявайки равенството.

В 59-ата минута Дарко Чурлинов стреля към вратата на Фарьорските острови, но стражът на домакините парира обита му.

12 минути преди края домакините имаха чудесна възможност отново да поведят. Грешникът Ватнхамар беше оставен сам в наказателното поле на северномакедонците, но ударът му беше изключително слаб и не затрудни противниковия страж.

До края нови попадения не паднаха и така двата тима си поделиха точките. 

В следващия мач фарьорите гостуват на Латвия, докато западните ни съседи приемат Армения.