Аржентинецът Дарио Конка е неизвестен футболист за повечето фенове, но точно преди 10 години бе третият най-добре платен в света Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които тогава бяха звезди съответно на Реал (Мадрид) и Барселона, отбелязва givemesport.com.

През 2011 година Конка играе за Флуминензе и става шампион на Бразилия, като е обявен за най-добрият играч на местната Серия "А" за 2009 и 2010 година. Аржентинецът предпочита парите пред по-добрата кариера и подписва с Гуанджоу Евъргранд, който го купува за рекордните 10 милиона долара в китайския футбол. По-интересна обаче е заплатата на Конка, който получава 170 000 паунда на седмица и тогава е третият най-добре платен футболист в света след Роналдо и Меси.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Дарио Конка вкара 54 гола за 99 мача в Китай, след като игра за Гуанджоу в рамките на 3 години. Той влезе и в конфликт, след като бе наказан за 9 мача, тъй като реагира бурно на решението на треньора да го смени по време на мач. Аржентинецът никога не игра в Европа, а след Китай се завърна в Бразилия и после отново в Азия. Конка сложи край на кариерата си през 2019 година с фланелката на американския тим Остин Болд.