Дъ Стронгъст победи като гост Сан Хосе с 2:1 и завоюява за девети път в историята шампионската титла на Боливия след истинска драма в края на мачовете от последния 22-и кръг.

В сблъсъка с директния съперник за трофея Сан Хосе Пабло Ескобар откри резултата в полза на Дъ Стронгъст в 30-ата минута, но 6 минути след началото на второто полувреме Роналд Пума изравни за 1:1. Шампионският гол за гостите вкара Луис Мелгар в 79-ата минута. В този момент обаче Дъ Стронгъст все още не бе шампион, тъй като в другата среща от значение за титлата Ориенте водеше с 2:1 на Насионал Потоси и по всичко личеше, че ще се окичи със златните медали, след като събираше 40 точки актив. В 85-ата минута обаче домакините от Потоси, които така или иначе са на 8-о място, вкараха за 2:2 чрез Хосе Габриел Риос и свалиха Ориенте чак на третата позиция в крайното класиране.

Така след получилите се резултати в двата възлови сблъсъка от последния 22-и кръг три отбора финишираха с по 38 точки, но Дъ Стронгъст завърши с най-добра голова разлика +19. Сан Хосе пък остана на второ място с голова разлика +16, а трети е Ориенте Петролеро с +8 гола.

Любопитно е, че първите 8 отбора от общо 12 в крайното класиране на боливийското първенство, са разделени само от 4 точки.