Защитникът на Галатасарай Джейсън Денайер може да бъде определен като eдин от най-големите късметлии във футболните среди. 20-годишният белгийски национал, който е собственост на Манчестър Сити, но се подвизава в турското първенство като преотстъпен, е оцелял в три терористични атаки в последните 2 седмици.

На 13 март Галатасарай гостува на Генчербирлиги в Анкара в среща от местния шампионат. Минути след началото на двубоя, в непосредствена близост до стадион "Маис", избухва кола бомба, която отнема живота на 35 души. По време на атентата Денайер е на терена и изиграва 90 минути за своя отбор.

Шест дни по-късно самоубийствен атентат се извършва в Истанбул - на метри от дома на белгийския национал. Футболистът отново се разминава на косъм със смъртта.

Вчера (22 март) Денайер се прибира в Брюксел, за да се присъедини към националния отбор на страната, за да вземе участие в предстоящата контрола с Португалия (срещата трябва да се играе на 29 март в белгийската столица, но провеждането й е под въпрос). 20-годишният бранител става свидетел на терористичната атака на летище "Звентем", при която загинаха над 30 души. За щастие той оцелява при кървавата атака.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!