ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Топреферът на България Станислав Тодоров ще ръководи Динамо (Загреб) - Динамо (Киев) от Шампионската лига. Двубоят е последен от Група "А" и ще се играе на 4 декември от 21:45 часа на стадион "Максимир" в хърватската столица. Асистенти на Тодоров ще бъдат Венцислав Гаврилов и Николай Ангелов. Четвърти арбитър е Иван Вълчев, а допълнителни рефери - Георги Йорданов и Николай Йорданов.

Мачът обаче е без значение, тъй като челниците в групата Порто и ПСЖ имат съответно 13 и 12 точки и се класираха предсрочно на 1/8-финалите, докато грандът от Киев е твърдо на 3-ата позиция с 4 точки. Динамо (Загреб) е на дъното след 5 загуби до момента.

Както е известно, шампионът на Хърватия отстрани Лудогорец и се класира в груповата фаза на Шампионската лига.

За 36-годишния Станислав Тодоров от Шумен това е първо назначение на мач от най-комерсиалния футболен турнир на Стария континент. Миналата есен арбитърът ръководи два мача от групите на Лига Европа, тази също получи два наряда в същия турнир от груповата фаза - Виктория (Пилзен) - Апоел (Тел Авив) (4:0) и Рапид (Виена) - Розенборг (1:2). Иначе в Шампионска лига Тодоров ръководи двубой от третия квалификационен кръг между АЕЛ (Лимасол) и Партизан (Белград), спечелен с 1:0 от кипърския тим.

За разлика от повечето си колеги, напоследък Станислав Тодоров се представя отлично по българските терени и около него няма скандали. Тази есен той надува свирката на пловдивското дерби между Локомотив и "Ботев" (2:2), както и преди това се справи с вечното дерби ЦСКА - "Левски", спечелено от "армейците" с 1:0 на 20 октомври.