Кени Далглиш, който имаше за задача да намери нов мениджър на Ливърпул, обяви, че самият той е готов да заеме мястото на Рафаел Бенитес.
 
Кени е много обичан от “червените” фенове, защото е постигнал изключителни резултати и като футболист, и като треньор на отбора.
 
Всъщност вече в повечето форуми в интернет запалянковците посрещнаха с радост новината, че техният стар познайник може да се върне на треньорската скамейка.
 
Далглиш напусна мениджърския стол на "Анфилд" през 1991 година и за последно бе назначен за треньор в академията на клуба, а в момента заедно със спортния директор Кристиан Пърслоу търси нов треньор за клуба, който да е готов да се справи с ограничен бюджет и да е способен да задържи Торес и Джерард.
 
Прочутият шотландец пое Ливърпул през 1985 година от Джо Фагън след трагедията "Хейзъл" и още в първия сезон направи дубъл. Тогава Далглиш изпълняваше ролята на играещ мениджър. След това спечели още две титли и Купата на Англия през 1989 година.
През 1991 година той напусна и пое Блекбърн, като ги изведе от втория ешалон до шампионската титла във Висшата лига през 1995 година. За кратко води и Нюкасъл, като успя да ги изведе до среброто и до финал за Купата на Англия.
Всички това показва, че Далглиш има доста стабилна визитка, а като добавим, че е обичан от феновете на “Анфилд”, няма да е изненада, ако той застане начело на Ливърпул.
 
БЛИЦ припомня, че като футболист Кени акостира при “червените” през 1977 година от Селтик. С червената фланелка той спечели три европейски купи и пет местни трофея.

Другият основен конкурент за треньорското кресло в Ливърпул е мениджърът на Фулъм Рой Ходжсън.