Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш апелира за по-ясни футболни правила след вчерашното равенство 1:1 срещу Съндърланд на старта на Висшата лига.

В 5-ата минута на двубоя Кийрън Ричардсън от състава на "черните котки" получи само жълт картон от съдията Пол Дауд, след като бе последен в защитата и фаулира Луис Суарес. Уругваецът пропусна отсъдената дузпа, а впоследствия откри резултата, но при 11 на 11 на терена Съндърланд изигра силна втора част и се пребори заслужено за точка, след като новото попълнение Себастиан Ларсон изравни.

"Ричардсън заслужаваше червен картон. Луис Суарес се озоваваше сам срещу вратаря. Не съм виждал по-чиста голова възможност. Те казват, че може да се е движил с топката встрани от вратата и затова е само жълт картон, но когато си в наказателното поле и искаш да заобиколиш вратата, трябва да смениш посоката. Мисля, че девет и половина от 10 рефери ще покажат на Киърън червен картон. Но ние трябва да знаем как стоят нещата. Трябва да имаме категорични правила и да ги четем в книгите. Това искаме", заяви Крал Кени.

Хосе Енрике, Стюърт Даунинг, Чарли Адам и Джордън Хендерсън направиха вчера официалния си дебют за Ливърпул. "Първият мач винаги е труден. Особено за Хосе, който подписа едва предишния ден", коментира наставникът на "мърсисайдци".

"Той трябваше да играе, защото Фабио Аурелио се контузи", добави Кени Далглиш.