Шефовете на румънския гранд Стяуа явно са решили да перифразират една от най-известните сентенции на мюсюлманството – тази за Мохамед и планината. За ръководството на тима от Букурещ обаче тя гласи: “Щом не можеш да отидеш при Шампионската лига, докарай Шампионската лига при теб”.
 
Стяуа завърши на четвърто място през миналия шампионат на Румъния и няма да участва в най-престижния европейски клубен турнир, вместо това ще се задоволи с Лига Европа. Сега обаче собственикът на клуба Джиджи Бекали е подготвил изненада за българина Йордан Тодоров и неговите съотборници.
 
Бекали е договорил контролна среща между Стяуа и Реал (Мадрид), която ще се играе през август на “Генча”. За да докара Кралския клуб на стадиона в Букурещ, Бекали е платил 1 милион евро. Така Данчо Тодоров ще може да се изправи в мач срещу суперзвездите Кристиано Роналдо и Кака, както и другите известни футболисти на “белия балет”.
 
За последно Стяуа игра с Реал (Мадрид) на “Генча” преди четири години. Тогава двубоят бе от Шампионската лига и испанският гранд се наложи с 4:1. Кристиано Роналдо пък е играл в Румъния с Манчестър Юнайтед в мач срещу Динамо (Букурещ)./БЛИЦ