Бразилският национал и защитник на Барселона Дани Алвеш не е очаквал толкова голям отзвук по целия свят, след като изяде част от хвърления по него банан преди изпълнение на ъглов удар по време на мача с Виляреал. Каталунците спечелиха с 3:2 мача си на „Ел Мадригал”, след като имаха два гола пасив.

"Не искам да бъда жертва. Ако ти възприемаш такива ситуации с чувство за хумор, никакви оскърбления не са страшни. Трябва да бъдеш над това, но при всички случаи сме длъжни да осъждаме подобни действия. Надявам се, че това, което започна като шега без задни мисли, ще даде резултат. Такива неща хвърлят срамно петно върху футбола. Запалянковците трябва да подкрепят отбора си, но да не забравят за уважението", коментира бразилецът.

"Постъпих спонтанно и смятам, че на негативизма трябва да се отговаря с позитивизъм. Скоро си говорих с Неймар, по който също хвърлиха банан. Този път плодът долетя до мен. Единствената ми реакция в момента бе да го взема и отхапя от него. Нищо не съм планирал предварително. Щастлив съм, че с нещо допринесох за подобряване на този свят”, каза още бранителят.

„Такова отношение не бива да съществува. Светът отдавна се промени, нужно е да се променят и хората. Радвам се, че действията ми предизвикаха такъв отклик. Надявам се, че това ще положи начало на изкореняване на расизма във футбола", завърши Дани Алвеш.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН