Бившият английски национал Дани Мърфи официално сложи край на активната си състезателна кариера. 36-годишният вътрешен полузащитник е без отбор от лятото, след като се раздели с Блекбърн Роувърс, а днес обяви пред медиите, че спира с футбола.

"Прочетох много различни информации в пресата относно това дали ще играя в този или онзи отбор и мога ли да бъда използван, но моето решение бе да спра с футбола и бе взето още преди няколко месеца. Просто не съм го обявявал официално. Затова сега го казвам в прав текст - отказвам се от футбола и не искам повече да ми звънят репортери и мениджъри да ме питат дали искам да играя в този и онзи клуб. Реших го преди три-четири седмици”, сподели Мърфи пред „Ливърпул Екоу”.

„Това беше от мен, приключих. 20 години дадох на футбола и смятам, че имах прекрасна кариера, към която мога да гледам с адмирации", допълни халфът, който записа 246 мача и 44 гола в своята кариера с екипа на Ливърпул. С мърсисайдци той е спечелил две купи на Лигата, веднъж Купата на Англия и Купата на УЕФА.

Дани Мтрфи започва кариерата си в Крю Алекзандра и след това преминава през отборите на Чарлтън, Тотнъм, Фулъм и Блекбърн. Той има общо 736 мача и 119 гола в кариерата си, като 9 от срещите са за английския национален тим, с екипа на който е реализирал и едно попадение.