Дания победи Грузия с 2:1 в контрола. Нападателят на Динамо (Тбилиси) Иракли Дзария откри резултата за изненада на малцината фенове по трибуните в Олборг. Резервата Никлас Педерсен (Мехелен, Белгия) успя да изравни в 77-ата.

Вратарят на гостите Лория опита да изчисти напред, но нападателят подложи крак и от около 40 и повече метра насочи ниско топката в долния ляв ъгъл за 1:1. Кристиан Ериксен от Аякс донесе победата на датчаните с гол в 89-ата минута от пряк свободен удар.

Селекционерът на домакините Мортен Олсен не можеше да разчита на три от големите си звезди - вратаря Андреас Линдегаард от Манчестър Юнайтед, Даниел Агер от Ливърпул и Никлас Бендтнер от Ювентус.

Датчаните са ни съперник в световните квалификации за Мондиала в Бразилия през 2014 г. "Червеният динамит" спечели само три от последните си 13 срещи при 5 ремита и 5 поражения.
Грузинците пък са в серия от 7 мача без победа - 2 ремита, 5 загуби. Освен това момчетата на треньора Тимур Кецбая се представят слабо и в своята квалификационна група.



Дания-Грузия 2:1
0:1 Иракли Дзария (52), 1:1 Никлас Педерсен (77), 2:1 Кристиан Ериксен (89)


Дания: Андерсен, Поулсен (75-Макиенок), Биеланд, Якобсен, Окоре, Стокхолм (61-Квист), Зимлинг (13-Шьоне-79-Куск), Ериксен, Ромедал (46-Крон-Дели), Брайтвайт (52-Педерсен), Корнелиус
Селекционер: Мортен Олсен