Цели шестима играчи на Байерн за застрашени да пропуснат финала на Шампионската лига на "Уембли". При нов жълт картон Данте, Хави Мартинес, Бастиан Швайнщайгер, Филип Лам, Луис Густаво и Марио Гомес могат да не бъдат част от мечтания двубой за титлата. В сряда баварците излизат срещу Барселона в реванш от 1/2-финалите на турнира. Германският гранд спечели с 4:0 миналата седмица.

Бранителят Данте пък обяви, че "не му пука" дали ще види жълтия цвят на картона, което ще означава наказание от една среща. "Все ми е едно. Искам да помогна на отбора във всеки един случай. Няма да правя глупави фаулове и да бъда оставен да ме провокират. Работя за отбора, за клуба, а не за себе си", коментира бразилецът.

Интересното е, че Луис Густаво може да пропусне втори пореден финал. Халфът, отново заради натрупани жълти картони, не взе участие срещу Челси миналата година. "Сините" спечелиха трофея с дузпи след 1:1 в редовното време.

"Значение има единствено успехът на отбора. Ако започнеш мача или влезеш по-късно, трябва да дадеш всичко от себе си. Това означава и да рискуваш. Ясно, че ситуацията не е проста, но това е футболът", каза 25-годишният Густаво.