Новият съотборник на Стилиян Петров в Астън Вила – Дарън Бент, е категоричен, че ще се справи с предизвикателството. Той напусна Съндърланд по посока “Вила парк”, като вече бившият му клуб ще получи 24 милиона паунда. Бент е най-скъпият нападател в историята на “виланите”, но трудното за него тепърва предстои. Тимът е в зоната на изпадащите и Жерар Улие го привлече с една цел – да вкарва голове.
 
„Когато преди време преминах в Тотнъм, бях много нервен. Това ми попречи да се наложа. Сега обаче съм по-голям и по-мъдър. Изиграх няколко сезона във Висшата лига оттогава”, коментира Бент.
 
„Хората ме питат защо заменям клуб от топ 6 с такъв от зоната на изпадащите. Знам обаче, че Вила не са на правилното място. В последните три сезона бяха в първите шест тима и това е ново предизвикателство за мен.
 
Астън Вила е голям клуб и още като разбрах за интереса от тяхна страна, изявих желание да ги изслушам, а впоследствие и да приема офертата”, сподели тъмнокожият голмайстор.
 
Дарън Бент е роден на 6 февруари 1984 година. Играл е за Ипсуич, Чарлтън, Тотнъм и Съндърланд. За представителния тим на Англия има 7 мача и 1 гол.