Напусналият преди няколко дни Атлетико (Мадрид) Давид Вия обяви, че ще сложи край на кариерата си в испанския национален отбор след Мондиал 2014 в Бразилия от 12 юни до 13 юли. 32-годишният нападател е голмайстор номер 1 в историята на актуалния световен и европейски шампион, като има реализирани 56 попадения с екипа на Ла Фурия.

„Не ми е приятно да кажа, че се отказвам, но е ясно, че на Мондиала ще изиграя последните си срещи с националния тим. Сега искам да се наслаждавам от първия ден, да направя силен Мондиал и защо да не се опитаме да сложим още една звезда", сподели 32-годишният нападател пред американската телевизия "Куатро".

"Какво ще правя до месец март? Ще тренирам, ще имам човек до себе си през цялото това време. От много години нямам свободно лято. Сега ще мога да си почина добре. В мен има още футбол и затова приех офертата от САЩ. Иначе щях да се прибера у дома. Искам да направя име и в САЩ, искам да се говори за Вийя в тази част на света", коментира Вия трансфера си в Ню Йорк Сити, за който ще може да играе едва от месец март следващата година.