Кевин Де Бройне записа мач №100 с екипа на Белгия при победата с 2:0 срещу Черна гора в контролна среща. Проверката се игра на стадион „Крал Бодуен“ в Брюксел.

Де Бройне получи специален плакет преди мача по повод юбилейното си участие.

Белгийците доминираха и заслужено се поздравиха с победата. Още в 6-ата минута Яник Караско отправи опасен удар, който бе отразен от вратаря Матия Шаркич. Четири минути по-късно Шаркич направи ново впечатляващо спасяване след нов удар на Караско. Стражът на черногорците и малко по-късно трябваше да се намесва. Караско още на два пъти го затрудни.

Де Бройне пусна отличен извеждащ пас към Лоис Опенда, който излезе сам срещу Шаркич, но вратарят на Черна гора отново излезе победител и спаси.

В 38-ата стражът на гостите отчая и Лоис Опенда. В 44-ата минута Шаркич най-после беше наказан. Той излезе напред, за да изчисти топката, но не се справи добре и тя попадна в краката на Де Бройне, който с удар от сериозна дистанция се разписа в опразнената врата, отпразнувайки гол своя мач №100 с екипа на Белгия.

През второто полувреме домакините намалиха оборотите, което даде шансове на Черна гора да потърси нещо повече. Стеван Йоветич стреля в 51-ата минута, но Коен Кастеелс спаси.

Черна гора завърши мача с човек по-малко, след като Милош Бърнович бе изгонен за втори жълт картон в 88-ата минута.

Съдията Карлсон свири дузпа за Белгия във втората минута на добавеното време на мача, когато Стефан Мугоша препъна Жереми Доку в наказателното поле на Черна гора.

Леандро Тросар изпълни наказателния удар, оформяйки крайното 2:0.