Въпреки че през този сезон загуби титулярното си място в отбора, холандският национал Найджъл Де Йонг иска да продължи договора си с Манчестър Сити. Дефанзивният халф има контракт с “гражданите” до лятото на 2013 година, но желае да остане на “Ийстландс” за по-дълго.

“Не се притеснявам за договора си. Обясних, как виждам ситуацията и клубът трябва да реши. Тук съм от 3 години и се чувствам страхотно. Играя тук, за да печеля титли. През миналия сезон спечелихме Купата на Англия, а през този се представяме силно във Висшата лига. Няма причина да напусна клуба”, заяви Де Йонг пред “Скай Спортс” и отрече появилите се спекулации, че смята да си тръгне още през лятото.

Юношата на Аякс дойде в Сити от Хамбургер през януари 2009 година за сумата от 18 милиона евро. През този сезон той загуби титулярното си място за сметка на Яя Туре, Гарет Бари и Джеймс Милнър, който са пред него в списъка на мениджъра Роберто Манчини за централни халфове. От началото на сезона Де Йонг е взел участие само в 3 от срещите на “гражданите”.